REJSEHOLDETS Galleri

Fotos og beskrivelser fra Rejseholdets årlige ture.

 

Rejseholdets arrangører og deltagere takker Københavns Automobil Klub for udlån af denne side til brug for Rejseholdet.

Længere nede på siden, kan du klikke på "Rejseholdets Galleri", hvorefter du kommer ind på Gallerisiden, som indeholder billeder fra Rejseholdets ture siden 1984.

 

Oversigt over turene:

1984: Paris - Frankrig.

Dette var den første tur, hvor DK-Finans sammen med en håndfuld bilforhandlere tog turen til den internationale udstilling i Paris.

1985: Ingen tur.

1986: Ingen tur.

1987: Frankfurt - Tyskland.

I 1987 genoptog DK-Finans sine ture til internationale udstillinger, som dette år var i Frankfurt. Vi var en lille gruppe bestående af: Jørgen Staal, Kaare Carstensen og John Christensen.

1988: Paris - Frankrig.

På denne tur blev vi transporteret i Spies´ gamle bus, som var indrettet med fadølsanlæg og slyngelstue. Oplevede den Internationale biludstilling i Paris, hvor alle sejl var sat til. P.t. ingen billeder.

1989: Frankfurt / Koblens - Tyskland.

En interessant og sjov tur, hvor vi i bus kørte via Luxembourg til den internationale biludstilling i Frankfurt. Da der ikke var ledige hoteller i Frankfurt, boede vi på et omdannet kloster i Koblens. Det var bl.a. her, hvor Kurt Rasmussen ikke fik plads i Taxaen, så han måtte lægge sig i bilens bagagerum.

1990: Paris - Frankrig.

Vi havde fået et hotel, som lå uden for Paris, hvilket gav en del udfordringer. Bl.a. var det ikke sjovt at drage tilbage til hotellet i Metroen - og så opleve, at den sidste omstigning ikke kørte mere. Der blev gået en del på denne tur. Biludstillingen var som sædvanlig et fantastisk udstyrsstykke.

1991: London - England

Denne tur var arrangeret lidt utraditionelt, idet vi kørte i tog fra København til Esbjerg og sejlede til England. Bjørn fra Dansk Udstillingsservice var med for første gang. Så han sørgede for at udstyre os alle med farvestrålende solbriller samt anden underholdning. Til morgenmaden blev der serveret en "Batmand". Efter en raslende bustur, hvor det lykkedes en af deltagerne, at flå toiletdøren af hængslerne, nåede vi frem til hotellet i London. Vi måtte betale buschaufføren en klækkelig sum til oprydning og reparation af bussen. Det var også på denne tur, vi fandt ud af, at der ikke er gulvafløb på badeværelserne. Biludstillingen i London var middel. Hjemturen foregik med fly fra London til København. En særdeles underholdende tur.

1992: Paris - Frankrig.

Indkvartering på Hotel Ibis Montmatre.

1993: Ingen tur.

DK-Finans´s ejer, Aktivbanken var af sin ejer, Topdanmark, blevet solgt til Sydbank og DK-Finans blev lukket. Bil&SejlerFinans blev etableret?

1994: Paris - Frankrig.

Erik Schoop og Flemming Ernst arrangerer årets tur.

1995: Glasgow - Skotland.

Bil & SejlerFinans arrangerer årets tur, hvor vi ud over at opleve en biludstilling i Glasgow også får adgang til whisky destilleriet Glen Goyne. Her lærte vi et og andet om forskellen på blended whisky og single malt whisky.

1996: Paris - Frankrig.

På denne tur deltager AL-Finans for første gang.

1997: Budapest - Ungarn.

En tur, hvor vi fik en masse gode oplevelser. Vi besøgte Pustaen, hvor vi oplevede et fantastisk hestesjov med en efterfølgende meget overdådig middag. Det var her, hvor en af deltagerne tabte et gebis ned i en andens ølglas. Vi aflagde et rørende besøg hos en bondefamilie, som fortalte, hvordan familien var blevet drevet væk fra gården under kommunisterne og at det nu var lykkedes dem, at komme tilbage til deres egen gård. En meget bevægende oplevelse. Den sidste dag lavede vi vores egen Gullaschgryde.

1998: Paris - Frankrig.

1999: Athen - Grækenland.

Spændende og anderledes tur. Da vi nåede frem fik vi melding om, at den planlagte biludstilling var flyttet og ikke ville blive afholdt under vores ophold. Bill Clinton besøgte Athen i de dage og der var voldsomme uroligheder lige omkring vores hotel. Da tiden nærmede sig vores planlagte middagsarrangement på en nærliggende restaurant, måtte vi ikke forlade hotellet, da gaderne var fulde af Molotov Cocktails og tåregasgranater. Vores guide meddelte i telefonen, at hun var spærret inde på sit kontor. Gode råd var dyre og hotellet havde ingen restaurant, så i første omgang måtte arrangørne ty til hotellets bar, som sørgede for, at deltagerne ikke manglede væske, hvilket gjorde et solidt indhug i budgettet. Vi kunne følge begivenhederne på hotellets TV og kunne konstatere, at det foregik lige uden for hotellets dør. Der blev kæmpet i gaderne, som var indhyllet i en dis af tåregas. Efter lidt tid ringede guiden og fortalte, at hun havde fået sin mand til at hente sig på en motorcykel og at hun ville være hos os i løbet af 1 times tid. Herefter begav vi os til fods gennem gaderne. Lidt af et syn. Vi var alle klædt på til gallamiddag med jakkesæt og slips, så vi lignede en gruppe CIA agenter, hvilket jo ikke var så smart i denne situation. Adrenalinpumpende motorcykelbetjente hærgede rundt i gaderne medens demostranterne havde gemt sig. Der var en ram lugt af tåregas, som generede vores øjne og satte sig i tøjet. Men som de helte vi jo er, nåede vi frem til restauranten, som havde stor forståelse for, at vi ikke var nået frem til det aftalte tidspunkt. Vi fik en god middag i hyggelig stemning. De fleste af deltagerne var dog ikke stemt for at fortsætte aftenen i byen, så vi fik arrangeret transport tilbage til hotellet.

2000: Paris - Frankrig.

Bil & SejlerFinans bliver solgt til Jyske Finans, hvorefter samarbejdet med AL-Finans ophøre. Dette er den sidste tur, hvor AL-Finans deltager.

2001: Budapest - Ungarn

Vi etablerer rejsegruppen "Rejseholdet", som herefter står for arrangementerne. Da vi nåede frem til Budapest meddelte guiden, at vi alligevel ikke kunne få det hotel, som vi havde aftalt. Men sorgen var kortvarig. Det viste sig nemlig, at vi var blevet opgraderet til et ret fornemt hotel ved floden.

2002: Paris - Frankrig

2003: Bucharest - Rumænien

2004: Paris - Frankrig

2005: Pragh - Tjekkiet.

2006: Sofia - Bulgarien.

På Europakortet er vore rejsemål fra de forskellige år markeret med Rejseholdets mærke:

Collage fra Rejseholdets besøg i Lissabon 2009.